Projecteigenschappen auteurs en beschrijving

Project “Authors” en “Description”

Bij Projecteigenschappen zie je:

Project type (normaal/bibliotheek/component)
Verkoper ("vendor")
Versie ("version)
Titel ("title")
Beschrijving ("Description")
Auteurs ("Authors")

Deze twee laatse leken me handig om te gebruiken voor, bv, het About scherm. Maar ik vond nergens een manier om ze op te roepen. Ze worden bewaard in het bestand .project, maar kunnen niet opgevraagd worden met Application.Description of Application.Authors.
Volgens Benoît Minisini komen ze alleen voor in de broncodeversie van het project, in de “project configuration file”. Ze worden niet meegenomen naar het uitvoerbare .gambas programma. (mailinglist 09-2021)

Dan lijkt het dus eerder bedoeld voor de programmeurs, niet voor de gebruikers van het afgewerkte programma. Ik vraag me nog af of het een goed idee is om hier dan programmeurs commentaren in te zetten, of moeten we rekening houden met een toekomstige update waarbij dit de standaardvelden worden voor auteurs en beschrijving?

This entry was posted in Gambas3. Bookmark the permalink.