Form leeg, schijnbaar; niets meer weergegeven, alle objecten verdwenen

FMain plots leeg
Ik weet niet exact wat er voordien gebeurd is, wel dat ik twee keer Gambas3 had openstaan naast elkaar (wat ik dikwijls doe) en dat ik objecten geknipt en geplakt had van de ene naar de andere (waarbij ctrl-v niet werkte en ik rechtsklik-plak heb gedaan. Misschien heb ik het programma laten draaien en liep het vast, of heb ik het onderbroken, geen idee.

Op een bepaald moment “run” ik het programma, en er komt niets op het scherm. Ik zie wel in de konsole (F11) dat het programma draait door de uitvoer van “print” en “debug” commando’s. Er staat een zeer klein venstertje op mijn scherm dat ik probeer groter te maken, maar dat lukt niet, het klapt terug klein, of verwijnt helemaal.

In de IDE is de Form FMain ook leeg. In de Hierarchy zie ik gelukkig de objecten nog wel allemaal staan. Als ik een (onzichtbaar) object selecteer, en naar de eigenschappen kijk, zie ik dat zowel de breedte, als de x-positie en de y-positie op 0 staan.

Deze eigenschappen terug invullen met een willekeurig getal, brengt het object terug in beeld (weliswaar met verkeerde afmetingen).

MoveScaled -2,-2 of onzichtbaar?
Ik kijk in de backup (van de ondertussen veranderde FMain.form: daar zie ik verschillende negatieve waarden in “MoveScaled”.

HBoxTrypoTables HBox
MoveScaled(-2, -2)

en andere die onzichtbaar staan:

HBoxCombi HBox
Visible = False

Ik denk dat vooral die negatieve waarden het probleem zijn…

This entry was posted in Gambas3. Bookmark the permalink.