Ontbrekende pdf-component in Gambas2 project

Bij het overbrengen van een project in de vorm van een source-code archief, kreeg ik na het uitpakken en compileren vanuit de IDE een foutmelding over een ontbrekende pdf-component (het te installeren programma maakt prints).

In mijn installatie op de doel-pc (uit OpenSUSE Education, Gambas 2.24.0-2.16 ) komt die pdf niet voor, maar ik heb een identiek systeem, waarop ik ontwikkel, en ze duidelijk wel aanwezig zijn. Mogelijk is er een iets andere versie van Gambas, of nog waarschijnlijker, een andere repository gebruikt bij installatie van Gambas.

In mijn geval heb ik de betreffende bestanden manueel naar het andere systeem gekopieerd:

gb.pdf.component
gb.pdf.la
gb.pdf.so (link)
gb.pdf.so.0
gb.pdf.so.0.0.0

Ze zijn terug te vinden in /usr/lib64/gambas2

Geen “mooie” oplossing, maar daarna werkte het programma wel normaal.

This entry was posted in Gambas2. Bookmark the permalink.