In memorial: Domotiga

Spijtig genoeg voor iedereen die met Gambas3 en Raspberry Pi werkt, is Domotiga al een tijdje verdwenen, ik schat van ongeveer 2015. De website www.domotiga.nl ging ergens in de zomer van 2015 (mei?) over in de site van CyberJunky’s Blog, alter ego van een zekere Ron “RDNZL”, de auteur van Domotiga. Die naam herken je zeker als je op de Gambas mailinglist ingeschreven was, daar was hij erg aktief meen ik mij te herinneren, en daarmee ook een aanwinst voor Gambas gebruikers in het algemeen.
Op CyberJunky vond je nog links naar Domotiga en DomotiYii, maar ondertussen lijkt er enkel een wordpress reklamesite van één of ander netwerk op de domeinnaam domotiga.nl te staan.

Ergens las ik dat de maker van Domotiga zelf overstapte op een ander systeem voor zijn domotica toepassingen (ok, dat klinkt erg onwetenschappelijk) – ik zie op de cyberjunky github pagina allerlei “Home-assistant” werk.. dat terug te volgen is tot december 2016. Home Assistant draait op Python.

Je vindt nog wel resten van Domotiga terug, bv in web.archive.org, waar je op de about pagina kan terugvinden dat Domotiga startte als een eigen versie van ‘Misterhouse”.

De laatste updates aan de Domotiga github repository vermelden (op dit moment) “May 16, 2019”, dus mogelijk draait het hier en daar nog wel…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.