Bad dimension error bij run: waar zit de fout?

run Na een hoop veranderingen vraag ik een “RUN” en het programma eindigt met de foutmelding “bad dimension”.
Error Bad dim
Spijtig genoeg geeft Gambas deze keer niet aan waar de fout zich voordoet. Normaal kom je in de source code op de plaats van de fout te staan na een foutmelding die de fout beschrijft Normale foutmelding.
Als ik terug op run druk (om het programma voort te zetten), crasht het.error crash

Ik probeer de laatste veranderingen ongedaan te maken, maar het zijn er helaas nogal veel en ik vind daar de fout niet mee.

breakpoints Je kan dan “breakpoints” zetten in je code om het programma tot daar te laten lopen. Ik probeer met breakpoints in PUBLIC SUB Form_Open() van de main form (Forms, FMain) omdat de fout zich voordoet bij het uitvoeren van het programma alvorens ik ergens klik of iets “doe”. In dit geval haalt het niets uit; eender waar ik de breakpoints zet, ik blijf dezelfde foutmelding krijgen.

Je kan dus geen breakpoints zetten in de initialisering van variabelen bovenaan in de Form, voor de eigenlijke instructies beginnen. Je kan wel gemakkelijk een ' zetten vooraan de lijn, om de lijn om te vormen in “commentaar”, waardoor ze dus niet meer wordt gebruikt door het programma. De foutmelding kwam niet meer voor nadat ik een array uitge-comment had: PRIVATE aBookType AS NEW String[0, 0]. Inderdaad dimensie dus; door de foutmelding beter te lezen had ik het kunnen weten. variabelen

Current objects
Een andere mogelijkheid is kijken naar de variabelen na het afbreken van het programma. Onderaan in het tabblad “Current Objects” heb je een lijst met variabelen. Daar stond de foute variabele niet bij, .
Wat dus niet gaat is dimensie nul: PRIVATE aBookType AS NEW String[0, 0]
wat wel gaat: PRIVATE aBookType AS NEW String[1, 1]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply